Vydavatelství BARON - "Drsná krása ALBÁNIE a příběhy z Černé Hory"

Kniha - "Drsná krása ALBÁNIE a příběhy z Černé Hory" - Bohatě ilustrovaný cestopis o putování napříč Albánií a jako bonus příběhy z Černé Hory.

Cestopis je vyprávěním o albánských cestách Luboše Vránka v rozpětí 7 let. Příběhy jsou doplněny o stručné faktografické informace. Říká se, že obraz vydá za 1 000 slov, proto cestopisy jsou doplněny velkým množstvím fotografií.

Autor si přeje Vás inspirovat k návštěvě zajímavých i praktických míst této oblasti.

Albánie má pověst nebezpečné země díky několika už víceméně historickým příběhům. Mluví se o ní jako o nejdivočejší zemi Evropy, ale bývávalo… Proměna Albánie se valí rychle kupředu, každý rok dochází k dalším posunům ve velice rychlém tempu. Překotný vývoj Albánie se dá jen stěží ukotvit do stabilní informace.

Před pár lety byla Albánie na okraji zájmu turistů a z Čech sem jezdily jen stovky dobrodružných cestovatelů a trampů. Zahraniční návštěvníci se sem nehrnuli, i když jsou zde nádherné hory a pláže. Krásy, které Albánie nabízí se jen tak v Evropě nenajdou. Situace se ale v posledních letech obrací a Albánii začíná objevovat čím dál více turistů.

Albánské hory poskytují podobné pohledy jako italské Dolomity, ale za výrazně menší náklady. Stezky jsou místy neznatelné. Turisty potkáte jen na hlavních trasách.

Mimo přírodních scenérií je tu k vidění řada nádherných antických a byzantských památek i pozůstatky z křesťanské epochy, z nichž některé jsou zapsány na seznam UNESCO. Dejte i Vy šanci této nádherné zemi, přijeďte ji prozkoumat, nebudete litovat.

Kniha má 560 stran a 1632 obrázků.

Autor: Luboš Vránek

Vydavatelství BARON - www.vydavatelstvi-baron.cz - v roce 2024