Vydavatelství BARON - "Styly interiérů"

Kniha - "Styly interiérů" - Publikace, pochopitelně bohatě vybavená ilustračními fotografiemi, představuje celkem sedmnáct rozdílných stylů, s nimiž se v zásadě setkáváme u bytových interiérů. Dělí je do čtyř skupin: moderní, venkovské, romantické a avantgardní. To ovšem nevystihuje přesně, co se v knize dozvíme. V úvodu každé kapitoly najdete pojednání o osobě, která si ho oblíbila, o profilu osobnosti, kterou zrcadlí. Víte třeba, že vyznavačem minimalistického stylu je často člověk, kterému nechybí patřičný rozhled a velkorysost? Nebo že zastánci skandinávského stylu jsou nekonformní, nevážou se příliš na hmotné věci a nejvyšší hodnotou jsou pro ně vřelé lidské vztahy a láskyplná rodina? V dalších oddílech kapitoly, které se jmenují například Atmosféra, Barevnost, Podlaha, Nábytek, Svítidla, Doplňky, autorka knihy rozebírá vše, co každý jednotlivý styl vytváří.

Zkušenosti a tedy i podklady pro tuto knihu sbírala Veronika Haroldová, autorka a majitelka ateliéru se specializací na návrhy interiérů, během své 20tileté praxe a každé z více než 260 realizací v soukromém i veřejném sektoru. „Navrhování interiérů je pro mne mnohem víc, než pouhou prací - je především zábavou, radostí a celoživotní vášní. Jsem vděčná za možnost poznávat s každou zakázkou nové a zajímavé lidi. Z klientů se často během let stávají přátelé. Během návrhu je totiž žádoucí jistá míra souznění, která jedině vede k požadovanému výsledku, kdy interiér věrně zrcadlí nitro svého majitele,“ říká autorka.

Vázaná publikace formátu A4 má 212 stran, na nichž je 241 vybraných fotografií a vydává ji nakladatelství Baron. Všech 17 mood-boardů k jednotlivým stylům naleznete na www.haroldova.cz stejně jako více informací o práci autorky.

O autorce - Veronika Haroldová vystudovala fakultu architektury ČVUT. Po praxi v několika projekčních kancelářích založila v roce 2003 vlastní architektonický ateliér se specializací na návrhy interiérů. V roce 1996 vyhrála soutěž na logo divadla ABC, kde do roku 2000 pracovala jako výtvarnice.Během své dvacetileté praxe shromáždila ve svém portfoliu více než 260 realizací různého rozsahu ze soukromého i veřejného sektoru. Ve svém ateliéru se věnuje stavebním úpravám dispozic, návrhům interiéru a designu originálních svítidel či nábytku. Autorčina práce nezřídka přesahuje i do oboru grafiky a reklamy.
Publikační činnost Veroniky Haroldové je velmi široká. V letech 2002-2012 napsala přes 220 článků pro časopis Dům a zahrada a další články do roku 2014 pravidelně publikovala na stránkách serverů zaměřených na bydlení. V současnosti nepravidelně přispívá do časopisů „Bydlení“ a „Moderní byt“. Od roku 2010 je také spoluautorkou televizních pořadů „Receptář prima nápadů“ a „Rady ptáka Loskutáka“..

Autor: Ing. arch. Veronika Haroldová

Vydavatelství BARON - www.vydavatelstvi-baron.cz - v roce 2017