Vydavatelství BARON - Kraslice - "Kraslicko na starých pohlednicích"

Kniha "Kraslicko na starých pohlednicích" /240 stran/ - česko německý text - prestižní, vázaná, barevná kniha obsahuje historické pohlednice Kraslicka s podrobnými popiskami jednotlivých motivů. Uvedeny jsou také znaky obcí, mapy z r. 1932 a 1903, statistiky počtu domnů v obci a počtu obyvatel.
"Kraslice vyhlášené město hudby a hudebních nástrojů se rozprostírá v západním Krušnohoří v údolí řeky Svatavy. V letech 1890-1930 se hudební nástroje zde vyrobené vyvážely do celého světa...." v knize kromě jedinečné sbírky historických pohlednic naleznete také mnoho zajímavých informací o historii této oblasti. S každou pohlednicí budete zjišťovat, jaké zde byly stavby, ulice, parky či pomníky a zároveň se částečně odkryjí příběhy a osudy těch, kteří pohlednice posílali a přijímali. Lidé si psali nejenom pozdravy a krátké zprávičky, ale prostřednictvím pohlednic vyřizovali i své obchodní záležitosti. K těm smutnějším pak patří pozdravy do války a lazaretů.

Kniha "Kraslicko na starých pohlednicích" předkládá historické pohlednice následujících obcí:

Bublava, Černá, Čirá, Háj, Hraničná, Jindřichovice, Kámen, Kostelní, Kraslice, Krásná, Liboc, Loučná, Mlýnská, Nancy, Nová Ves, Obora, Počátky, Rotava, Smolná, Sněžná, Stará, Stříbrná, Tisová, Valtéřov, Zelená Hora

Vydavatelství BARON - www.vydavatelstvi-baron.cz - v roce 2009